ONTLADEN, OPLADEN EN REINIGEN

ONTLADEN, OPLADEN EN REINIGEN

Het is verstandig om je net aangekochte edelstenen te reinigen. Door de steen te reinigen voorkom je invloeden van buitenaf en voorkom je ongewenste energieën.

Het beste is om je steen af te spoelen met schoon kraanwater (let op, niet alle stenen kunnen tegen water, zoals Zoutsteen, Seleniet, Angeliet etc). Je kunt hier gebruik maken van de hulp van een zachte doek. Vermijd schoonmaakmiddelen. Reinig de steen die je draagt regelmatig (minimaal 1x per maand) zodat deze weer kan opladen.

Er zijn verschillende manieren om je edelstenen en mineralen te reinigen. Let wel goed op of jou mineraal wel bestand is tegen de gewenste reinigingsmethode!
Hieronder hebben we een paar reinigingsmethoden beschreven:

Reinigen met de Volle Maan

Je kunt de edelsteen laten baden in het licht van de Volle Maan. Dit kan in de vensterbank. Deze laadt zich dan op en reinigt zichzelf. 

Reinigen in de aarde                  

Je kunt de edelsteen begraven op een plekje in de grond. Deze laadt zich dan op en reinigt zichzelf. Heb je geen tuin? Gebruik dan een bakje met aarde.

Reinigen met water

Je kunt de edelsteen of mineraal afwassen onder stromend koud water, hoe natuurlijker het water des te beter. Goede kwaliteit bronwater zonder koolzuur kan ook. Voeg geen andere stoffen toe wanneer de inhoud ervan twijfelachtig is.  

Maar let op! Niet elke steen kan tegen water. Sommige stenen lossen op in water! Doe zelf je research. Weet je het niet zeker? Reinig jouw kristallen dan via een andere methode.

Reinigen met lucht

Je kunt de edelsteen beroken met wierook. Vooral mirre, lavendel en salie zijn erg in trek. Houd de steen in je hand en in de rook. Bij grote stenen kun je de rook over de edelsteen uitwaaieren. 

Reinigen met andere kristallen

Je kunt de edelsteen contact laten maken met andere kristallen met een ontladende of opladende werking. Voor het ontladen van edelstenen wordt meestal hematiet gebruikt, voor het opladen wordt meestal bergkristal gebruikt. Al zijn hier uiteraard alternatieven voor. Laat het te reinigen kristal direct contact maken met een ontladende steen zoals hematiet, om de negatieve energie te laten afvloeien. Let op dat je natuurlijk materiaal als basis gebruikt (zoals een seleniet bakje), leg ze dus niet samen in een plastic bakje. Zodra de edelsteen ontladen is van negatieve energie, kun je de steen opladen door deze op dezelfde manier in contact te laten komen met een opladende steen zoals bijvoorbeeld bergkristal.

Dit is een zeer veilige methode voor het energetisch reinigen van kristallen. Je kunt op deze manier jouw kristallen op elk gewenst moment energetisch gezien reinigen, omdat de volle maan bijvoorbeeld slechts één keer per maand beschikbaar is.

Bestel hier: Potjes oplaad/ontlaad split – keskristallen

Bestel hier: Seleniet bakje 10 cm – keskristallen

Reinigen met Abalone schelp

Daarnaast kan je ook een Abalone schelp aanschaffen met hematiet (ontladen) en bergkristal (opladen). Leg ze een nachtje op de schelp

Info opladen: Ruben Robijn

Terug naar blog